Inner Wish - Silent Faces

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: Inner Wish
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Ha azt mondom Limb Music, sokaknak beugrik egyfajta stílus, egyfajta minőséggel. Egyesek a kiadó neve után rögtön bezárják az ablakot, mások örömmel olvasnak tovább...
Még olvasol? Akkor Te minden bizonnyal megrögzött klasszikus heavy metal fanatikus vagy, aki nem csak az ismert bandákkal foglalkozik, hanem valóban mélyre ássa magát a sárkányok rengetegében. Nos, akkor mesélek neked egy s mást az InnerWish albumáról. Görögországban a legnépszerűbb hazai bandának számítanak, annak ellenére, hogy első és egyetlen albumukat 1998-ben adták ki, Waiting for The Dawn címmel. Megannyi bonyodalom, veszekedés és tagcsere (többen más zenei irányvonalra tévedtek) után alakult ki 2002-re a végleges felállás: Tsigos Manolis (gitár), Mazarakis Antonis (basszer), Alexandropoulos Babis (ének), Moros Terry (dob), Krikos Thimios (Guitar). Következő lépés az erőteljes demózás volt, közben néhány koncertet is adtak, illetve több promó csomagot készítettek, melyek egyike szerencsésen betalált a német sárkánypárti cégnél.

Népszerűségük érthető, hiszen remek melódiákat raktak össze. Az indító Dancer of The Storm több ponton is hasonul az olasz Labyrinth dolgaihoz, azonban mindenképpen a pole pozícióban van a helye. Szintén kellemes momentum az If I Could Turn Back Time, fülbemászó refrénjével. A dalok többségére amúgy a gyors tempó, klasszikus riffek, egyszerűbb témák, és egyszerűbb szerkezetek jellemzők, de akad néhány középtempós, Hammerfall-szerű kivétel, mint például a Set Me Free. Az R.D. Liapakis (Valley's Eve, Mystic Prophecy) által kevert lemez jól szól, korrekt a borító is. A zenészek nem túl kiemelkedők, játékuk nem rendelkezik túl sok egyéniséggel, ám pontosan és a stílushoz méltóan teljesítenek. Biztosan hallunk még róluk!


01. Dancer Of The Storm
02. Hold Me Tight
03. If I Could Turn Back Time
04. Midnight Call
05. Hold On
06 .Silent Faces
07. Dreadful Signs
08. Set Me Free
09. Riding On The Wind
10. Realms Of Tomorrow