Jerry Gaskill - Come Somewhere

Kiadó: Inside Out
Együttes: Jerry Gaskill
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

Rossz kezekben van nálam a King's X dobos Jerry Gaskill első szólóalbuma. Sajnos nem ismerek egyetlen egy King's X lemezt sem, és amúgy sem szerencsés metalzenei szemszögből megítélni ezt a produkciót. A házi felvételnek ható anyagot (nem a hangzása, hanem a hangulata miatt) Jerry, zenésztársa, Ty Tabor segítségével hozta létre. S a Johnny's Song kivételével mindegyik nótát maga írta, utóbbit testvére Herb.

Hogy milyen stílusa lehet egy középkorú dobos első szólólemezének? Jó kérdés. Rock, alternatív rock. Néhol egészen melankolikus, néhol egészen gagyi utóérzettel. Az akusztikus gitár egyeduralmát esetleg egy-egy fantasztikus gitárszóló töri meg. Jerry nem túl karakteres, melankolikus hangja és az általa hozott dallamok leginkább alternatív bandákat juttatnak eszembe. Mégsem érdemes firtatni, mihez hasonlít vagy mihez nem hasonlít a Come Somewhere zenéje, hiszen érezhető, hogy a dolog a szövegekre van kiélezve. A Faulty Star illetve az All the way home kedves kis dalok, de rajtuk kívül bizony nem nagyon fedeztem fel szórakoztató részletet, kifejezetten unalmasan telik el az 50 perc. A borító azonban rendkívül kifejező. Az üres szoba, sötét sarkában ijedten szorongó hölgy, Jerry mondandóját közvetíti: "Hova tart ez a világ?" A világ valóban kifordult magából, erről szólnak a címével is árulkodó No Love illetve Crazy.

Mindannyiunkat megfertőz valamilyen zenei irányzat, a dalok alapján például jól érezhető Jerry fiatalkorának Beatles és Rolling Stones mániája. Engem azonban nem volt képes ez a dolog megfertőzni. De azért mert nekem nem adott túl sok pluszt, a King's X rajongók bizonyára kedvelni fogják a lemezt.


01. The Kids
02. She's Cool
03. Johnny's Song
04. No Love
05. L.A. Flight
06. Faulty Start
07. All the Way Home
08. Crazy
09. Garden Stroll
10. Walk Alone
11. Every Day
12. Gallop
13. Hello Mrs.
14. I Saw You Yesterday
15. Face the Day