Godsmack - The Other Side EP

Kiadó: Universal
Együttes: Godsmack
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

A bostoni négyes új anyagára sok mindent lehet mondani, de azt még véletlen sem, hogy ne adna újabb lovat azok alá, akik csak egy Alice In Chains utánzatot látnak Sullyékban. A The Other Side ugyanis egy félórás, akusztikus EP.

Talán némileg elfogult vagyok a Godsmackkel, de szerintem ezúttal se hibázott a társaság. Akusztikus lemez lévén nincs riff, meg húzás, de az érzés, meg a hangulat ezúttal is veszettül ott van. Szerintem másról se szól az anyag, mint, hogy van ez a négy faszi, akik mocskosul szeretnek zenélni - és tudnak is. Ahogy nézegetem a fotókat a bookletben, és hallgatom a lemezt, rohadtul lejön a lazaság és a boldog örömzenélés.

A korábban kiadott nótákat (Re-Align, Keep Away, Spiral) is érdekes meghallgatni akusztikus formában, mint ahogy a három új dal hallatán se hiányolom a torzított gitárokat - főleg a nyitó Running Blindtól ájultam el. Az utolsó nóta pedig az Awake refrénjét használja fel egy új dalhoz, a -zseniális című- Asleephez. Azt pedig mondanom se kell, hogy a -feltehetőleg kender illatú-, és vendégzenészekkel gazdagított felvételek végig az igényességről szólnak, Sully pedig úgy énekel, mint egy isten - bár nem akarom alábecsülni az aranytorkú, full kivarrt srácot.

Nyilván nem akkora alap a The Other Side, mint a sorlemezek, de mégis túlzottan el lett találva ez a cucc ahhoz, hogy Godsmack gyűjtemény teljes lehessen nélküle.