Killswitch Engage - The End of Heartache

Kiadó: Roadrunner
Terjesztő: Mton
Együttes: Killswitch Engage
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

A KSE új korongja az idei esztendő egyik legjobban várt metalcore albuma volt a részemről, pedig több bandának is kedvelője vagyok a stílusból. Az előző Killswitch lemez, az Alive or just Breathing méregerős volt, így nagyon sokat vártam a The End of Heartachetől... és itt van a kutya elásva.

Az új album ugyanis egy nagyon kóser anyag, de az Alivenak nem ér a nyomába. Howard Jones egy óriási énekes, de Jesse után nehéz bárkit is elfogadnom a banda frontembereként. Howard számomra túl sokat énekel dallamos hangon, míg elődje nagyon tudta, mennyi melódia kell ahhoz, hogy megmaradjon a dinamika, és ezt a határt sose lépte át.

A sokadik meghallgatásnál, persze kezdtem megszokni a dallamosodást, ami végülis -ezt szokták mondani- egy természetes fejlődés eredménye. Szerencsére így is húz, lüktet az anyag, mégha az ének mellett a zene is lágyult valamelyest.

Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, számomra a lemez legkiugróbb pillanatai az előző albumot idéző gyomrozások (Breathe Life, Decleration, vagy Wasted Sacrifice), de annyira ott van minden dallam, hogy egész biztosan új rajongókat fog szerezni a csapat ezzel az érzelmesebb zenei és szövegvilágú lemezzel - pláne, hogy a Roadrunner is erősebb, mint két éve, az Alive idején volt.

Azt hiszem, kár ecsetelnem, hogy a gitáros Adam Dutkiewicz által producelt, de Andy Sneap által kevert album szól, mint az ágyú. Tiszta, de vaskos és súlyos a sound, akárcsak legutóbb - bár minden anyag így döngetne!

Az a vicces, hogy a The End of Heartache tényleg egy nagyon jó lemez, és csak egy dologba tudok belekötni: nevezetesen abba, hogy az Alive jobbnak találtatik - ezért a 8 pont.