Mob Rules - Among The Gods

Kiadó: SPV
Terjesztő: SonyBMG
Együttes: Mob Rules
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

A Limb Music egykori üdvöskéje szerencsésen megérte a tizedik születésnapját és immáron a negyedik lemezével rukkol elő. A csapat tagjai (Klaus Dirks - énekes, Matthias Mineur - gitár, Thorsten Plorin - basszusgitár, Arved Mannott - dob, Sascha Onnen - szinti) az évfordulón túl arra a legbüszkébbek, hogy a felállás 1994 óta változatlan, ami valóban nagy összetartásról és egyetértésről tanúskodik. Aki nem ismerné egyáltalán őket, elárulom a nagy meglepetést, heavy metalt játszanak, szerencsére ennek nem a legidiótább verzióját, hanem igényes, Kamelot-szerű zenét. Sokáig gondolkodtam, hogy miért olyan ismerős az énekes, aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem az, csak a hangja hasonlít rettentően az ex-Angra dalnok André Matos-hoz.

Az előző Hallowed by thy Name című alkotásukról ugyan csak a címadó dalt ismerem, az viszont hatalmasra sikeredett. Erről a lemezről pont az ilyen monumentális jellegű tételek hiányoznak leginkább. Azért egyik dal sem szörnyű, például a progresszív jellegű szintitémáik miatt kifejezetten izgalmasak az Invitation Time és a The Miracle Dancer egyes részei. A New World Symphony érdekessége, hogy megidézi a banda eddigi legsikeresebb momentumait, a gerincét azonban a 99-ben megjelent Savage Land-on található Rain Song adja. A Ship of Fools hammond orgonás dallamai a "régi" idők zenéinek hangulatát hozzák felszínre, és ez keveredik aztán némi modernebb jellegű riffel. Nem rossz nóták ezek. A németek többször végig turnézták már Európát olyan bandák vendégeként mint a Helloween a Rage vagy éppen a Savatage, de ezúttal saját maguk szeretnének a headliner-ek lenni, gondolom ez főként a kiadón múlik.

A banda szerint ez eddigi legjobb albumuk, a kritikusok többsége szerint sajnos nem, szerintem meg teljesen mindegy, hiszen eddig is, és ezután is csak az élmezőny árnyékában tevékenykedhetnek majd. A lemez megjelenésével egy időben egyébként a rajongókat limitált szériával is kényeztetik, ami többek között kiadatlan felvételeket, feldolgozásokat illetve multimédiás részt és klipeket tartalmaz.


01. Black Rain
02. Hydrophobia
03. Invitation Time
04. The Miracle Dancer
05. Among The Gods
06. New World Symphony
07. Ship Of Fools
08. Seven Seas
09. Meet You In Heaven
10. Arabia

A limitált változat bonusz lemezének tartalma:
Audio:
01. Battlefield Control (unreleased outtake 2002)
02. All That I Bleed (Savatage Cover)
03. Hydrophobia (alternative version)
CD-Rom:
04. Black Rain (Videoclip 2004)
05. Black Rain (Videoclip 2004, Director´s Cut)
06. End Of All Days (Video Clip 2003 W:O:A ROADSHOW)
07. Making of (Videoclip Black Rain)