Throwdown - Haymaker

Kiadó: Trustkill
Terjesztő: CLS
Együttes: Throwdown
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Számomra korábban még a neve se volt ismerős ennek a fantasztikus kaliforniai bandának, de az elmúlt időben hallottam tőlük egy-két nótát itt-ott, így megvettem a Haymakert, ami egyébként a harmadik albuma a srácoknak.

Akik nem jönnének rá a kiadó alapján, azok kedvéért elmondanám, hogy a Throwdown egy übersúlyos metalcore ötös. Akinek a Hatebreed bejött, vagy szereti az utolsó Will Haven lemezt, az garantáltan rá fog kattanni erre a kíméletlenül döngető, agresszív brigádra.

Föld alá hangolt gitárok és kegyetlen riffek aprítanak mindenkit tűzifává, de aki valóban extrém zene párti, azt egész biztosan el fogja találni ez a súlyos hangzásba pácolt korong. Dave üvölt és hörög, ahogy csak a torkán kifér, pedig a húsos groove-ok nélküle is ugrálásra késztetik a hallgatót.

Időnként gyorsabb részek is fellelhetőek az anyagon (Slip, vagy Declare Your War), de szerintem a csapatnak a Forever típusú, középtempós agyszaggatások az igazi erősségei - mint ahogy a Hatebreednek is.

Elismerem, nem valami intellektuel, amit Throwdownék csinálnak, de aki szereti a fájdalmasan brutális zenéket -tök mindegy, hogy HC-s, vagy metalos az illető-, az garantáltan a zenekar fanatikusává fog válni.