Endless Endgame - Égmagány (demó)

Kiadó: -
Együttes: Endless Endgame
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Értékelés: Nincs pontozva

Az Endless Endgame idén elkészítette második hangzóanyagát, mellyel szeretnének továbblépni, netán kiadót találni. Az előző demoval ellentétben ezúttal semmilyen információm nincs a felvétel körülményeiről,de még a honlapon sem találtam semmit az új anyagról. Bár lehet, hogy ez - a kódolt menüből kifolyólag - az én hibám.

Ha jól vettem ki, a dobot ismét Jurinovics Richárd számítógépe szimulálja, ami nem túl előnyös, azonban érezhető, hogy rendkívül sok munkát fektetett a dologba, és alaposan kidolgozták a részleteket is. A gitárosok ezúttal rendben vannak, és a bőgő - bár túlvezérelt - legalább nem hamis. A lányok - Horváth Anett és Mikoleczki Wanda - hangja sokat fejlődött, biztosabban énekelnek, mint az Ébredés-en, most már csak a kiejtésen kell csiszolni (dalszövegek nélkül ugyanis helyenkén megfejthetelen a mondandó) illetve az emocionálisabb előadásmód irányába kellene elmozdulniuk, bár tudom a stílus végett a monoton, melankolikus ének akár szándékos is lehet.

A dalok mindegyikében a keményebb jellegű és lebegősebb, tiszta részek váltakoznak, sok-sok tempóváltoztatás mellett. Amúgy konkrétabbnak tűnnek, mint elődeik, gondolok itt arra, hogy jól levehető az elképzelés, ami alapján születtek. A kissé sablonos jellegű gitártémák felpezsdítésével pedig tényleg saját hangot tudnának kialakítani. Ha félévenként sikerül legalább ennyit előrelépniük, akkor csak kitartást, és sok türelmet kívánok a csapatnak.

A 3 dal letölthető a banda honlapjáról: endlessendgame.fw.hu
E-mail kontakt: endlessendgame@freemail.hu