Carnal Forge - Aren't You Dead Yet?

Kiadó: Century Media
Együttes: Carnal Forge
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Képtelen vagyok mással kezdeni ezt a cikket, mint a borító méltatásával, ugyanis nemcsak a zenéhez és a lemezcímhez illik tökéletesen a cover, de minden idők egyik legmetalosabb frontborítója látható a képen. Förtelmes, durva, de zseniális - mint a Carnal Forge muzsikája.

Aki esetleg nem tudná, az Aren't You Dead Yet? az ötödik nagylemeze ennek az elképesztően brutálisan fűrészelő, svéd thrash ötösnek. Azt hiszem, a Century Media szokásos - és folyamatos - bénázása az egyetlen magyarázat arra, hogy a zenekart még annyira se ismerik, mint a The Hauntedet, vagy a Darkanet.

Hihetelenül technikás és precíz hangszerkezelés önti nyakunkba a szélvészgyors tempókat, és aki nem indul be a Carnal Forge gyomrozásaitól, annak a szervezete immunis a thrash muzsika - meg minden durva zene ellen.

A folyamatos túrások ellenére roppant ötletes az anyag, és a lemez szerkezete is ésszel van kitalálva: például egyik kedvenc nótám (My Suicide) fénysebességű aprítása után direkt visszavesznek a tempóból (Burn Them Alive), hogy aztán még nagyobbat üssenek a soron következő thrash zúzdák. Nem lenne persze skandináv banda a Carnal Forge, ha a Kuusisto tesók -azaz Jari és Petri- gitárjátéka ne lenne külön ínyencség, bár a maga módján Jonas Kjellgren is odateszi magát, a legváltozatosabb üvöltésekkel, hörgésekkel, károgásokkal.

Továbbra se értem a csapat ismeretlenségének okát, de ez a lemez talán még a The Haunted albumokat is állva hagyja. Vedd meg ezt a kegyetlenül pusztító anyagot, és verd szét a szobádat, miközben - a szomszédok kedvéért - ütközésig tekerted a hangerőt!