Unholy Ghost - Torrential Reign

Kiadó: Century Media
Együttes: Unholy Ghost
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Sötét fellegek tornyosulnak, vihar közeledik. Fekete az égbolt, cikáznak a villámok. Félelem és bűntudat uralja a lelkeket. Egy szellem közeledik, hogy minden gátlásodtól megszabadítson annak érdekében, hogy a sötét oldal szolgája légy. Álszentséggel megvádolva minden tettedért bűnbocsánat után esedezel. Nem kapod meg, mert nem azon az oldalon állsz ahol ezt osztják.

Ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor kezembe vettem az Unholy Ghost debütáló albumát. A nagyon igényesen és szépen kivitelezett horrorisztikus jellegű borító rögtön magával ragadott. További lelkesedésre ösztökélt, hogy ez a négy Floridai fiúcska a death metal fellegvárából Tampa-ból indult világhódító útjára 2003 Januárjában, az alábbi recept szerint. Aantar Lee Coates dobos, Paul Ouellette ének/gitár, Jerry Mortellaro gitár (Diabolic) és (Kelly McLauchlin} gitár (Pessimist). Ennél már csak az lenne szebb, ha a Morrisound-ba vették volna fel.
Mindenesetre egy igen jó kis black/death fúzió készült. Elsöprő áradat repít olyan túlvilági dimenziókba, ahol csak és kizárólag a gonosz az úr. Sivító gitártémák, lassú őrlések, sikolyok, a pincéből előtörő hörgések, fogós dallamok, géppuska tüzelés a lábdobokból, félelmetes hangulat, horror.
Mindezek a jellemzők felfedezhetők ezen a korongon. Egyaránt örömét leli benne a death metal rajongó és a black metal rajongó is. Erről az albumról nemigen tudok rosszat írni, mert nem lehet. Persze nem is tökéletes. Többszöri hallgatás után megkísértett a Morbid Angel és a Darkthrone szelleme egy-egy nótában, de ez nem olyan nagy baj. Az albumon sok munkával elkészített igényesen előadott szerzemények hallhatók. Igazi csemege.

Gratulálok a zenekarnak, de sajnálom hogy Aantar Lee Coates dobos elhagyta az alakulatot. Fergeteges teljesítményt produkált ezen az albumon.


01. The Calling of Sin
02. Soul Disment
03. Eyes of Lost
04. Decimated
05. Cross Contamination
06. Denunciation "The Cursed"
07. Entrenched Warfare
08. Torn Apart
09. Under Existence
10. Torrential Reign
11. The Apparition