Living Death - Protected From Reality

Kiadó: Aaarrg
Együttes: Living Death
Megjelenés éve: 1987
Ajánlja: Samarithan
Értékelés: Alapmű

1980/81 tájékán Reiner Kelch /gitár/ és Dieter Kelch /bass/ fivérek és még három jó barát - Frank Fricke /gitár/, Thorsten Bergmann /ének/, Frank Schubring /dob/ - úgy gondolták, hogy megvalósítják minden fémszívű ember álmát. Létrehozták zenekarukat bizonyára azzal a szándékkal, hogy olyasvalamit alkossanak, ami nyomot hagy az emberekben.

A Protected albummal ez sikerült is. Olyan mély nyomot hagytak ezzel az irgalmatlan, örült, lehengerlő albummal, hogyha másért nem de ezért már érdemes volt harcolni, küzdeni, áldozatokat hozni. Kitörölhetetlen. Az album elkészítésének idejére doboscsere történt, és csatlakozott a bandához Atomic Steif, idegölő és romboló kisiparos.

Az albumon olyan tétel nem szerepel, amin az ember elmélázna, gondolkodna, esetleg pihenne egy kicsit az őrült zúzdák után, talán kivétel lehet a Wood of Necrophiliac című tétel. Megfélemlít, depressziót okoz, könyörtelenül visz magával a sötét erdő mélyére, hogy szembesülj minden gyengeségeddel, és az emberi gyarlósággal.

Sokkoló, extrém, könyörtelen, mégis magával ragadó. Kompromisszumok nélkül elemi erővel törik meg az idegeket, és semmi esélyt nem hagynak arra, hogy túléld az attack-ot. Egy pillanatra sem inog meg az album brutalitása, húz magával olyan dimenziókba, ahol még nem jártál. Őrült riffek, gitárnyúzás, visító szólók, eszelős tempók. Atomic idegbajnok úgy csépeli a cuccát, mintha haragudna rá. Thorsten mester olyan módón visít, üvölt, sikít, mintha az elmegyógyból szökött volna. Tépi, nyúzza, szaggatja a hallójáratokat, és megállíthatatlanul porrá örli az elmét.

A fiúk ezen alkotásukkal olyan zenei anyagot tettek le az asztalra, amely példamutató lehet minden olyan ember számára, aki thrash metált akar játszani. Sajnos nem kapták meg azt az elismerést, reflektorfényt, ami kijárt volna nekik, bár ezen album előtt és után igen halványan produkáltak, kivéve a Back To The Weapons EP-t.
Igazi underground banda maradtak.

A csapat tagjai különböző projectecben, és zenekarokban is megfordultak. Pl. R. Kelch és F. Fricke Mekong Delta, Ex-Living Death énekes Thorsten Bergmann a Sacred Chao mini ep-n, a Desaster - Hellfire's Dominion /'98/ albumán szereplő "Metalized Blood"című számban.

Az album kiválóan alkalmas falbontáshoz, ingerléshez, és mindenféle nyaki panaszok előidézésére. Hallgatás előtt kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed.


1. Horrible Solution (3:39)
2. Manila Terror (3:49)
3. Natures Death (4:39)
4. Wood of Necrophiliac (5:18)
5. Vengeance (4:07)
6. Intruder (4:50)
7. The Galley (5:34)
8. War of Independence (3:31)
9. Eisbein (mit sauerkraut) (2:51)