Decapitated - The Negation

Kiadó: Earache
Együttes: Decapitated
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

A Decapitation 1996-ban alakult Lengyelországban, amikor a banda tagjainak átlagéletkora mindössze csak 14 év volt. A The Negation pedig már a negyedik albumuk. Technikás brutális death metal-t adnak elő nem kis intenzitással.

A zenekar eddigi munkássága előttem egy olyan könyv, amit még nem forgattam. Az első benyomásom az albummal kapcsolatban az volt, hogy a borító igen visszafogott. A zenére talán egyedül a logó utalhat. Az album egy kis félelemkeltéssel indul, majd odacsapnak a lovak közé és iszonyatos erővel és intenzitással ugranak az album előadásába. A hangzás nagyon jó, szépen tisztán szól, de nem klinikai. De az őrült tekerések nem kásásak, tisztán hallható minden. Brutális rifforgia minden tételben, hol iszonyatos zúzással, hol középtempós őrléssel, hol pedig agyontördelt ritmusokkal. A szólók jók, bár néhol igen bugyuta dolgok hallhatók. A zene változatos de élvezhető, az énekes egyhangú hörgése kicsit zavaró.
Első hallgatásra nem sok marad meg az emberben, mert annyi mindent ontanak ránk egyszerre, hogy képtelenség elkapni a fonalat. Második harmadik alkalommal azért már más a helyzet.

Az albumon kilenc nóta hallható, nekem a Lying And Weak című nóta tetszik a legjobban. A címadó dal az egyik leglassabb alkotás a korongon, a másik ilyen a The Empty Throne. Semmi tekerés semmi agyonkomplikált dolog. Meglepett. Ezekben a nótákban jön ki igazán az album igazi hangzása. Brutális erővel zakatolnak.

Ez a típusú halál metal nekem nemigen fekszik de bátran merem ajánlani minden olyan zenerajongónak aki szereti a technikás, progresszív, brutális death metalt.


01 The Fury
02 Three-Dimensional Defect
03 Lying And Weak
04 Sensual Sickness
05 Calling
06 The Negation
07 Long-Desired Dementia
08 The Empty Throne
09 Lunatic of Gods Creation (Deicide cover bonus track)*Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musicworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036