Ribspreader - Bolted To The Cross

Kiadó: New Aeon Media
Együttes: Ribspreader
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

A Ribspreader 2003-ban alakult Svédországban és olyan zenekarok tagjai keltették életre, mint Edge Of Sanity, Paganizer, Another Life és maga Dan Swanö. Történtek menetközben tagcserék is, de a zenekar jelenlegi felállása a következő: Rogga Johansson - ének/gitár, Dan Swanö - dob/gitár, Andreas Karlsson - gitár. A Bolted To The Cross a debütalbumuk, amivel egy igen rögös, kitaposott útra léptek.

Ez az album egy kifejezetten oldschool death metalt tartalmazó korong minden igazi halálos zenét kedvelőnek megdobogtatja a kicsi szívét. Az enyém csak úgy kalimpál, mint a veszedelem. Mindjárt úgy indítanak ezek a legények, hogy egy kiváló hangzású - igazi death metal sound - munkát adtak ki a kezükből. A dob sound nagyon hasonlít a Death/Leprosy albumán hallható hangzáshoz. A gitárhangzás kiváló, igazi agybamászó, erőteljes, kíméletlen. Rogga ecsém hörgése valahonnan a pokol bugyrából érkezik. Dicsérendő hogy nem egysíkú haláléneket produkál, hanem viszonylag változatosan gyötri hangszálait. Fergeteges riffek, tempóváltások tarkítják ezt az albumot. Az igazi haláltánctól a halálos ágyig ledöntő lassú témákig minden megtalálható ezen albumon.
A zene és a teljes album koncepciója minden olyan rajongónak örömet fog okozni, aki valamilyen szinten szereti a Benediction ős-kult-félisten zenekar munkásságát. Ez a lemez nem hemzseg az agyonkomplikált ötletektől, a sztárallűröktől. Mint már fent említettem egy igazi oldschool death metal album. Aki szereti az általam említett ősi zenekarok zenéit, és már elege van a mindenféle kísérletezős egyvelegekből az mindenképpen, szerezze be ezt az albumot és nosztalgiázzon lelkiismeretfurdalás nélkül. Megéri.

Nagyon fellelkesített hogy még léteznek olyan zenészek, akik nem újat, rendhagyót akarnak alkotni, hanem ragaszkodnak a jól bevált tradicionális death metal elemekhez és a lehető legnagyobb lelkesedéssel mindenféle kompromisszumok nélkül, adják azt elő. A Ribspreader egy ilyen alakulat.
Örülök, hogy vannak.


1. Dead forever
2. Beneath the cenotaph
3. Heavenless
4. The unblessed
5. As you bleed
6. Hollow beliets
7. Morbidity awoken
8. Sole sufferer