Annihilator - All For You

Kiadó: -
Együttes: Annihilator
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Hál' Istennek megérkezett az Annihilator új albuma. Már nagyon vártam mivel ez a zenekar a kedvenceim közé tartozik; bár nem mindegyik albumukat szeretem. Szerintem az eddigi tevékenységük során az összes eddig kiadott anyag közül a legjobb az Alice In Hell és a Never Neverland.

Ez az új album azonban minden várakozásomat felülmúlta. Waters bácsi igen elemében van. Mondjuk a címadó dal kettőssége egy kicsit megdöbbentett. Jó kis basszustémával kezdenek majd egy brutális riff következik és itt jött a döbbenet. Olyan refrén következik, hogy bármelyik popnótában megállná a helyét. Majd újabb döbbenet, amikor a király riffhez egy igen erőteljes már szinte hörgő szövegmondás társul. Ez a kettősség jellemzi ezt a nótát, amely amúgy igen jó dallamokkal ellátott szerzemény. Egyszerre nyugtató és vadító.
A Dr. Psycho egy elborult, tiszta depressziót sugárzó témával lepi meg a gyanútlan hallgatót. Mire beletörődsz, hogy ez egy ilyen szám lesz, következik a meglepi. Egy vérbeli igazi Annihilator nóta csendül fel a zenekar minden jellegzetességével. A néhol hallható effektezett szövegmondás és éneklés nekem a Ministry-t juttatja eszembe, de kárpótol a zseniális gitárjáték. HURRÁ!
Majd kezet nyújtanak és felkérnek egy démoni táncra. Ami valami hihetetlen intenzitású, kellemes dallamú, igen ütős darab, csak mindig a lábamra lépnek. Tradicionális, zseniális, Annihilator is. A negyedik tétel a The One címet kapta és úgy éreztem, mintha Lenny Krawitz énekelgetne az elején az effektezések miatt. Amúgy ez egy lírai költemény felvértezve minden ilyen nótába való dallammal, érzésekkel, szerelemmel, nyállal. Majd ismét egy jó kis vadulás következik Bled címmel. A refrén és az alatta hallható riff tiszta Metallica. Enyje-benyje. A szám kétharmadánál meg úgy döntöttek, hogy klisés, amit csinálnak és egy szempillantás alatt egy másik nótában érezhetjük magunkat. Ez már Watersessebb, jó kis szólókkal, jó kis üvöltéssel majd a végére megint az a fránya refrén. A Both Of Me egy közel 8 perces nóta. Itt van minden, bár belefér az időbe. Jeff-es zúzda, lírázás, agyontördelt témák, visító szólók, thrash-es durvulat, dallamos refrén. Jó, jó csak túl komplex. Ebből az egy számból simán kitelt volna három másik. A hetedik a Rage Absolute az albumon a kedvenc nótám. Brutális rifforgia, viharos tempó jellemzi ezt a szerzeményt, igen agresszív énekkel és szövegmondással. Fasza. Majd ismét egy lírai dal következik, a Holding On. Nem sok kicsit?
A rémálomgyár egy különc kis nóta. Valahogy nem tudtam elképzelni erről a bandáról ilyesmit. Úgy képzeld el, mintha a Korn és a Slayer írt volna egy közös számot. Érdekes dal, de remélem ilyenre Kerry-ék nem ragadtatják magukat. Ezzel kapcsolatban mondjuk ez a Slayer Slipknot rajongása nemigen emészthető számomra. Bocs. Most nem ez a téma.
A végére a Sound Of Horror maradt. Egy jó kis vaddisznó riff az alapja és ezt cifrázzák mindenféle egyéb dolgokkal. Mint szintis aláfestés, szólók, dallamok. Amúgy ez egy instrumentális szösszenet. Kicsit unalmas de levezetésnek jó.
Az All For You és a The One című szám rádiós verzióban is elkészült. Sajnálom, hogy a mai világban ilyen tettekre is szükség van.

Összességében az Annihilator új munkája egyik eddigi albumukat sem tudta lekörözni. Hozták jól megszokott formájukat, egy nagyon jó hangzású albummal. Ajánlom mindenkinek, megéri foglalkozni vele, rajongóknak kötelező.


1. All for you
2. Dr. Psycho
3. Demon dance
4. The one
5. Bled
6. Both of me
7. Rage absolute
8. Holding on
9. The Nightmare factory
10. The sound of horror
11. Dr. Psycho /edit version/