Monster Magnet - Monolithic Baby

Kiadó: SPV
Terjesztő: SonyBMG
Együttes: Monster Magnet
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Körmi
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Nagyon nehezen állt össze ez az írás, csak tologattam-tologattam... nem volt hozzá sok kedvem, miután az első nekifutás után rövid úton távolítottam el a lemezt a hi-fiből. Valahogy nem voltam ráhangolódva, és annyi minden jelent meg mostanság, ami fincsi, hogy nem akartam még egy menetet a Monolithic Babyvel. De azért izgatta a fantáziámat a felejthetetlen bécsi koncert után, ahol Dave Wyndorf személyesen mutatta meg róla új perverzióit.

Kicsit más most ez a lemez, a csajszi mondjuk most is ugyanolyan szexi, mint azelőtt, de ezúttal kicsit szolídabb fehérneműbe csomagolták a zenészek. Nincsenek nagy slágerek, himnuszok, csak jó kis LSD-vel átitatott, motoros rockzene. Rock & Roll, a legnagyobb hősöktől...

Vadság (Slut Machine), őrült zsövegek, macho dumák (Supercruel), csajozás, csajozás, csajozás... mintha nem is lenne más értelme az életnek - talán nincs is??!

Annyira amerikai ez a lemez, annyira Monster Magnet! Sajátos, felismerhető, szerethető és kész! A legnagyobb sikerszámaikat már úgyis megírták nekünk a rocksztárok (az utolsók egyikei), és többre talán nincs is szükségünk. Hasítanak a gitárok, Ed Mundell iszonyatosakat szólózik, nedvesednek a bugyik, aztán mindenki örülhet...

Örüljünk mi is ennek a jó kis lemeznek, aminek adjunk egy kevés időt, hogy megismerjük, aztán imádni fogjuk minden percét... és ha eljön a nap (Radiation Day), szálljunk a fellegekbe a csillagokkal (Ultimate Everything), és legyen útitársunk Mary Jane!