Agregator - A Semmi Ágán

Kiadó: Peron
Együttes: Agregator
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

Elérkezett az a várva várt pillanat, amikor az Agregator lemezes bandává lépett elő. Jóideje kísérem figyelemmel a csapat munkásságát, és úgy érzem, a tatabányai srácok minden demóval csak egyre jobbak lettek. Sajnos, pont az első nagylemeznél szakadt meg ez a tendencia.

Kezdjük a hangzással: a hangmérnököket szívem szerint megbotoztatnám a főtéren, elfuserált munkájuk miatt. Még a Túlontúl is jobban szólt, pedig az csak egy demó volt, ráadásul évekkel ezelőtt.

Véleményem szerint zeneileg is erősebb volt az említett, 2001-es anyag. Vannak persze jobb pillanatok itt is, mint például az Aki Néma, a Gyökerek Nélkül, vagy a címadó, de most sokkal több az üresjárat - főleg a korong vége felé.

Azért is furcsa, hogy kevésbé tetszik az album, mint elődei, mert a fiúk nem váltottak stílust : maradt a dallamos, skandináv ízű, lassú metal, hörgős énekkel. Utóbbit ráadásul jól is csinálja a korábban gitárosként működő, és csak vokálozó Mikus Tamás.

A borító, persze mesteri, a Dark Tranquillity gitáros Niklas Sundinnak köszönhetően. A szövegek, szintén erősek lettek, de ezt természetesnek is veszem a korábbi Agregator demók ismeretében.

Legközelebbre tehát izmosabb megszólalást szeretnék hallani, a régebbiekhez hasonlóan erős nótákból pedig többet. Azért adok csak közepes osztályzatot, mert ezek a csávók ennél sokkal többre képesek!