Deivos - Hostile Blood (remastered EP)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Deivos
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Samarithan
Értékelés: Nincs pontozva

A Deivos zenekar Lengyelhonból ontja ránk kompromisszumoktól mentes death metal-ját. A banda története 1997-ig nyúlik vissza, és olyan zenekarok tagjaiból alakult, mint az Engraved, Ravendusk, Abusiveness, amelyek kivétel nélkül ezt a műfajt képviselik. Érdekesség még hogy a kiadójuk Bulgáriában üzemel. Úgy látszik, hogy a balkán is bekapcsolódik e zenei világba.

Jelen esetben a csapat debütáló albumáról van szó, amit egy év elteltével remasterizált kiadásban hallgathatunk bonus dalokkal, amelyek az 1999-es, Praised by Generations című demoról kerültek az albumra. Kicsit gyorsan jött ez az újrakiadás. Hirtelen kétségeim is támadtak.

Zeneileg legközelebb a Deicide vonalhoz álnak a srácok. Az album viszonylag jó hangzású, és egyaránt hallható rajta őrült zúzda, lassú őrlés, és minden tipikus death metal elem. Az énekes hangja brutális, és a szövegeket néhol ketten nyomják - a másik hang inkább erőltetet suttogásnak tűnik. Maga az album öt egész nótát rejt, ami még elfogadható is lenne, de ez az újrakiadás dolog kicsit zavar. Nem tudom, hogy miért kellett ezt az amúgy is középszerű albumot még jobban elrontani két rettentően szar hangzású, demós nótával.

Háromszor is átrágtam magam ezen az albumon, de semmi olyan maradandó károsodást nem tett bennem, amivel dicsekedhetnék. Deicide fanoknak ajánlott, de ne várjanak semmi extra dolgot. A véleményemtől függetlenül sok sikert kívánok nekik.


1. Chasm Climber
2. Hostile Blood
3. Encircled By Nothingness
4. Scarcity Of Suffering
5. Throw Off The Fetters
6. Beginning of the truue journey /bonus/
7. Four united in unity /bonus/