Skyfire - Spectral

Kiadó: Arise
Terjesztő: Musicworld 2000
Együttes: Skyfire
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

Amikor a promóciós levélben azt olvastam, hogy szimfonikus metal, kicsit másra számítottam. Mert sok-sok szinti használata, ugye még nem tesz szimfonikussá semmilyen bandát. A Skyfire egy újabb terméke a bandákat folyamatosan gyártó svéd gépsoroknak, bár kevés svédes jeggyel rendelkeznek.

Röviden úgy lehetne leírni a csapat zenéjét, hogy Children of Bodom találkozott az Enthroned...-os időszakát élő Dimmu Borgir-ral és e találkozás hatására született meg a Skyfire. Vagyis adva van egy adag dallamos, iszonyúan pörgő death metal, amelyet összekevertek a tipikus, ragadós szintitémákkal ellátott black metallal. Időnként felülit a fejét egy-egy epikus megnyilvánulás is benne, de több nem igazán mondható el a Skyfire zenéjéről.

Tudom, tudom, szükség van ilyen bandákra is, hiszen nem mindig csak a CoB-ot, Nother-t és DB-t kell hallgatni. Sőt, még azt is mondhatjuk a Skyfire esetén, hogy szépen összehozták ezt a két stílust, ezért annak, aki szereti a fent említett csapatokat, bátran ajánlom ezt a lemezt. Egyébként meg felesleges időpocsékolás a Spectral-t hallgatni.


01. Conjuring the Thoughts
02. Effusion of Strength
03. Shivering Shade
04. Cursed by Belief
05. Awake
06. Void of Hope
07. A Dead Mans Race
08. Shadow Creator
09. Tranquillity's Maze


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musicworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036