Withering Surface - Force The Pace

Kiadó: Scarlet
Együttes: Withering Surface
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

Óriási lelkesedéssel vetettem magam a dán csapat negyedik lemezére, aztán rájöttem, hogy az emlékek tényleg megszépülnek. 2002-es wackeni fellépésükre sokkal pozitívabban emlékszem vissza, mint erre a lemezükre valaha is fogok. Anno azt írtam, hogy simán nem lehetne őket belepasszírozni a göteborgi dallamos death metal kategóriába, mára viszont már gond nélkül rájuk lehet húzni ezt a megnevezést.

Annak ellenére, hogy a fentebb említett koncerten igen jó benyomást tettek rám, nem követtem a csapat munkásságát. Annyit tudok csak, hogy történt néhány tagcseréjük és anyagi problémák miatt csúszott ennek az albumnak a megjelenése, ami végül az olasz Scarlet égisze alatt jött ki. Hogy zeneileg hogyan alakult a sorsuk, azt csak ezen a lemezen tudom lemérni, de ez a lemez csalódás volt számomra. Óriási In Flames nyúlások vannak rajta, szinte fáj néhány dal. A Hold The Line különösen, de nem ez az egyetlen olyan darab, ami simán ráfért volna a Reroute to Remain vagy a Clayman vagy a Whoracle lemezekre. Ráadásul Michael H. Andersen hangja is időnként kísértetiesen emlékeztet Anders Fridén-ére.
Ezek mellett pedig elvesznek az önálló gondolatok és az ember akármilyen jóindulattal is hallgatja, mindig visszatér Svéd-földre, újabb és újabb bandák neveit rángatva elő hasonlatként. Soilwork, Dark Tranquillity, Arch Enemy, hogy csak az ismertebbeket említsük.

Hiába, hogy zeneileg jók a srácok és erősek, kidolgozattak lettek a dalok, ez egy tribute banda teljesítményéről is elmondható. Önállóság és saját ötletek nélkül nem ér semmit az egész.


1. Gears
2. Inhale The Hyperpulse
3. This View
4. State Of Emergency
5. Hold The Line
6. Exit Sculpture
7. Anything Goes
8. Machinery
9. Force The Pace


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musicworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
www.vimpexmusic.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036