Disarmonia Mundi - Fragments Of D-Generation

Kiadó: Scarlet
Együttes: Disarmonia Mundi
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

Az olasz zenekar énekese Björn 'Speed' Strid, akit a Soilwork és a Terror 2000 kapcsán már ismerhet a metal rajongók többsége. Ezek után pedig már azt sem lehet nehéz kitalálni, hogy milyen zenét is játszik a Disarmonia Mundi. 2002-ben jelentették meg első lemezüket, a Nebularium-ot és amelyet idén a Fragments of D-generation követett.

Dinamikus, fogós dallamok, svéd thrash és death jellegzetességek, gyors tempók, amúgy The Haunted és természetesen Soilwork módra. (Némi szarkazmussal még azt is lehet mondani, hogy ez akár lehetett volna a következő Soilwork lemez.) Talán kicsit sok benne a lágyabb, szimpla metal téma, ami visszavesz a lemez összképének brutalitásából, de másik szemszögből nézve, ez hozta egyensúlyba mérlegüket, amely keménység és a dallamosság között egyensúlyozott. Jók az énekdallamok, gyakori tiszta énekkel megbolondítva, amelyet Björn mellett Ettore Rigotti biztosít, aki többek közt gitárért, a dobokért, és a billentyűk kezeléséért is felelős. De mindennek ellenére semmi érdekességet nem tartogat a lemez. Úgy ér a véget, hogy szinte észre se vesszük. Valószínűleg ha folyamatosan az első szám szólna csak, az se tűnne fel. Szóval hiába változatosak a dalok, mégsem eléggé variáltak ahhoz, hogy különösebben emlékezni lehetne bármelyikre is.

Aki még töretlenül vágyik újabb és újabb göteborgi, dallamos death metalt játszó bandákra, annak üde színfolt lehet az olasz zenei palettán feltűnt Disarmonia Mundi. Egyébként nem érdemes sok figyelmet szentelni nekik.


1. Common State of Inner Violence
2. Morgue of Centuries -
3. Red Clouds
4. Quicksand Symmetry
5. Swallow the Flames
6. Oceangrave
7. A Mirror Behind
8. Come Forth my Dreadful One
9. Shattered Lives and Broken Dreams
10. Colors of a New Era


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musicworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
www.vimpexmusic.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036