Darkest Hour - Hidden Hands Of A Sadist Nation (re-release)

Kiadó: Victory
Együttes: Darkest Hour
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Amiről most írok, az nem más, mint a zseniális washingtoni metalcore ötös tavalyi albumának, a hármas sorszámot viselő Hidden Hands Of A Sadist Nation című lemeznek remasterelt és DVD-vel megspékelt újrakiadása.

Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy nem sok értelmét látom ennek, ugyanis a The Sadist Nation valóban zsongító klipje az egyetlen értelmes dolog a DVD-n. Nem fér a fejembe például, hogy miért kell rövid idő után félbeszakítani az itt látható koncertrészleteket néhány, turnés poénnal. Biztos vagyok benne, hogy az ilyenekre sokkal kevesebben kíváncsiak, mint jó kis élő felvételekre -pláne egy ilyen gyilkos koncertbanda esetén.

A CD-t illetően, persze semmi komolyabb fenntartásom sincs. A So Sedated, So Secure című, előző albumhoz képest talán még gyorsabb és nyersebb az összkép, de a komplex, technikás megközelítés ugyanúgy megmaradt, sőt talán még fokozódott is.

A csapat ikergitáros, súlyos zenéje szerintem egyébként csak azért nem elég népszerű a durvább metalt hallgatók körében, mert a Darkest Hour a hardcore színtér felől érkezett, így a legtöbb fémszívűhöz el se jut a csapat híre. Elképzelhetőnek tartom, hogy más kiadóval a hátuk mögött, ez a banda sokkal több lemezt tudna eladni.

Egyetlen negatívum a korong hossza: nem hiszem, hogy egy ilyen durva, aprítós zenének 62 percre kéne híznia, pláne, hogy John Henry ugyanúgy egyhangon acsarkodik, mint az eddigi anyagokon. Ryan Parrish dobost, viszont szeretném kiemelni, mert valami elképesztő dolgokat kalapál össze.

Akinek még nincs meg a Hidden Hands, az inkább a DVD-s verziót keresse, de akinek az eredeti van meg, az ne cserélje le az újra, mert -mint fentebb utaltam rá- nem nagy szám a bónusz DVD. A következő Darkest Hour lemez pedig legyen rövidebb, és akkor a pontszámom is több lesz.