Goat Horn - Storming The Gates

Kiadó: October 32 Records
Együttes: Goat Horn
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Ez az igen szimpatikus fiatalemberekből álló zenekar Kanadából származik és 1999-ban alakultak trió formában. Jason Decay (ének / bass), Brandon Wars (gitár) és Steel Rider (dob) olyan zenekarokat kedvelnek, mint a Judas Priest, Motörhead, VoiVod, Black Sabbath, Anthrax stb. Zenei stílusuk pedig ezen zenekarok hatásait tükrözik.

Kellemes heavy/doom zenét produkálnak, hallatszik, hogy itt kőkemény örömzenélés folyik, és nem akarnak a világ legismertebb, legjobban kereső zenészei lenni. Nagy örömet okoz számomra ez az album, mivel a 60-as, 70-es évek hangzásvilágát nagyon kedvelem. Ha a mai hasonló stílusban alkotó zenekarokhoz akarnám hasonlítani a zenéjüket, akkor a C.O.C.-t és a Spiritual Beggars-t említhetném meg.
Az album hangzása olyan piszkos, poros, dögös, hogy öröm hallgatni. Az énekes hangja igen érdekes rekedt, és ezzel az orgánummal egyedi színt visz a nótákba. Jason barátunk néha igen elragadtatja magát és már majdnem halálos hangon nyomja a szövegeket.
A lemezen egyaránt hallható 6 perc feletti és 30 másodperces szerzemény is, összesen kilenc tétel. Ezek mind hangulatukban, mind dinamikájukkal minden kétséget kizáróan meggyőzik az embert, hogy valóban "Örök és elpusztíthatatlan" az, amit kreálnak.

Erről az albumról nem érdemes túl sokat írni, mert szavakkal és gondolatokkal nem lehet azt az élményt átadni, amit ez az album nyújt. Hallgatni, hallgatni, hallgatni, és hallgatni addig, amíg csak lehet.


1. Gates Of Oppression
2. Rotten Roll
3. To The Cliff
4. Final Sentence / Finally Sentenced
5. Storming In
6. Fortress Doomed
7. The Last Force
8. Re-Animation
9. Fate Strikes