The Great Deceiver - Terra Incognito

Kiadó: Peaceville
Terjesztő: HMP
Együttes: The Great Deceiver
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

Nem tagadom, időnként én is 'elvakult' lelkesedéssel hallgatok meg egy-egy lemezt, ha kedvenc zenészeim újabb és újabb projektjéről van szó, de többnyire igyekszem mégis szenvtelenül követni az ezerfelé tevékenykedő zenészek frissebbnél frissebb formációit. Igaz, a The Great Deceiver annyira nem friss banda, hiszen Tomas Lindberg az At The Gates feloszlását követően, 1997-ben alapította meg, mégis valahogy eddig kimaradtak az életemből. Tomas állítása szerint a TGD logikus folytatása addigi zenei karrierjének, a sötét hardcore tesója az ATG-nek és ki tudhatná ezt jobban, mint ő maga?

Ennek ellenére mégsem ajánlanám bátran minden At The Gates, The Crown, Lock-Up, illetve bármely másik, Tomas-szal dolgozó/dolgozott banda rajongóinak. A Terra Incognito ugyanis azokhoz képest egy nagyon modern alkotás lett. Modern, extrém metal, nu-metal és némi elektronika 'színesíti' a száraz metalcore alapokat, ami a hagyományosabb durva vonalat kedvelőknek nem fog bejönni. S az is biztos, hogy olyan hatással sem lesz a metal világra, mint az ATG vagy a The Crown voltak.
Agresszívek, durvák a dalok, de ismétlődő témákból épülnek fel és az egész túl kiszámíthatóvá válik már az első három szám után, ami unalmassá tesz egy ilyen keménységre törekvő zenét. Tele van az album dallamos, húzós, könnyen megjegyezhető melódiákkal rendelkező dalokkal is, de ezek is csak a kiszámíthatóságát növelik az albumnak. Ebből kifolyólag ugyan könnyen megszerethető a lemez és kellemes, kikapcsolódást nyújtó hallgatni való lesz belőle a stílus 'populárisabb' vonalát kedvelőknek, de többet nem kell várni tőle.


1. Today
2. We - The Dead
3. Lake Of Sulphur
4. From Bereavement To Resignation
5. Marathon Man
6. The Heel On The Throat Of The Young
7. Faust In Exile
8. Forward/Willing/Sickness
9. Conspiracy Theorist
10. Worm Of Truth