Zao - The Funeral Of God

Kiadó: Ferret
Terjesztő: Musicworld 2000
Együttes: Zao
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

A metalcore vonal erősödését mi sem jelzi jobban, mint hogy a régóta küszködő bandák is reflektorfénybe kerülnek a fiatalabbak mellett. A Zao például már rengeteg lemezt kiadott, de az első alkalom, hogy az el is jutott hozzám.

Az igazat megvallva, nem ájultam el a csapattól. Nincs egyébként komolyabb gáz velük, hisz jó a hangzás, és helyenként a zene is agyasabb egy szimpla beton metalcore zenekarénál, ugyanakkor Dan Weyandt valami olyan elképesztő antihanggal van megáldva, hogy az már szinte fáj. Idővel ugyanis megcsömörlik az ember a Dan-típusú béna hardcore énekesektől, akik csak acsarkodni, meg károgni tudnak, és azt is rosszul.

A muzsika, mint utaltam rá, igényesebb a vokalizálásnál, bár azért a Zao zenéje meg se közelíti a Darkest Hour, vagy a Hatebreed szintjét. Külön-külön még elmennének a nóták, de a lemezt, egészében hallgatva inkább fárasztónak, vagy uncsinak érzem. Minden tiszteletem a srácoké egyébként, amiért próbáltak énekdallamokat és gitármelódiákat kreálni, de a nagy hatás ezúttal elmaradt.

Hozzáállásban tehát egy roppant szimpatikus bandát ismertünk meg -pláne, hogy a társaság már a '90-es években is javában lemezeket adott ki- de a kitartás önmagában még elég karcsú. Ha a Darkest Hour 8 pontot kapott tőlem, akkor azt hiszem, ezzel a 6-ossal még jóindulatú is vagyok.