Insane - ICBad EP

Kiadó: -
Együttes: Insane
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Ez az első olyan anyaga a budapesti csapatnak, melyet érdemesnek találtak ara, hogy elküldjék nekünk. Viszonyítási alapom tehát nincs, hacsak az a pár évvel ezelőtti buli nem, ahol láttam őket. Azt a koncertet a Tankcsapda előbandájaként adta az Insane, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy ott helyben elhasaltam volna huszadrangú, pattogós nu metaljuktól, vagy frontemberük önbizalom-túltengésétől.

Ehhez képest, ez az anyag, ha nem is a modern metal forradalma, de egyértelmű előrelépés a korábbiakhoz képest. Harapós és érett az ICBad EP, okos refrénekkel megspékelve. Utóbbira szükség is van, hisz Oszkár hangja nem mindig a legjobb, de a refrének olyan jól meg vannak írva, hogy ez csak ritkán tűnik fel. A hangzás is jó, a szövegek pedig nagyon is realisták, ami nálam mindig is pozitívumnak számított.

A legnagyobb előnye az anyagnak mégiscsak az, hogy a fiúk egyre inkább távolodnak a nu metaltól, és egy súlyos, riffelős irányba haladnak, bár egy lazább, rockosabb érzete így is van a daloknak. Kedvencem egyébként a záró Set It On Me, melyben a metalcore-os üvöltözés és a feszes groove-ok tudtak leginkább megfogni.

Egyre inkább a helyes irányba terelődik tehát a csapat, és az se rossz ötlet, hogy honlapjukról az egész anyag letölthető.