Infernäl Mäjesty - One Who Points To Death

Kiadó: Black Lotus
Terjesztő: HMP
Együttes: Infernäl Mäjesty
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Az Infernal Majesty a kandai underground metal élet egyik legrégibb alakja. 1986-ban alakultak Torontoban és hosszabb, nagyobb szünetekkel három lemezt jelentettek meg az elkövetkező 12 évben. Viszont 1998 óta mindössze egy koncertalbum (Chaos In Copenhagen 2000) és a '98-as lemezük (Unholier than though) újrakiadása jelent meg 2001-ben. S most, tulajdonképpen hat év elteltével, örvendeztették csak meg rajongóikat egy újabb stúdióalbummal, sorban a negyedikkel, a háromnegyed órás One Who Points To Death-el.

Aki nem ismerné őket, annak annyit kell tudni a bandáról, hogy thrash metalban utaznak. Gyors, tempós zene, deathes hatásokkal és Slayeres riffekkel. Tudom, hogy tucatjával akadnak ilyen bandák manapság, de nem szabad elfelejteni, hogy mikor is kezdték pályafutásukat. Igaz, hogy az évek során nem kényeztették el rajongóikat album hegyekkel, de így legalább a ritkán megjelenő műveik valódi élvezetet nyújtanak. Középtempós és gyorsabb lélegzetvételű dalaik között feltűnik egy-egy nyugisabb darab is. Valójában ezek adják meg az album súlyosságát, a vonatként elrobogó szerzemények között.
Mint sejthető újdonságot nem igen tartalmaz ez a lemez, de meglepetést, csalódást sem okoz rajongóiknak, vagy azoknak, akik valódi old-school thrashre vágynak. Az egyedüli sajátos vonása a lemeznek, Chris Bailey hangja. Maró vokálját időnként eltorzítva, egy sarokba szorított, berekedt állat üvöltéséhez hasonló hang váltja fel, de mindkettő illeszkedik az agresszív, energikus zenéhez.

A hangzást is a régi időknek megfelelően alakították, az ismert producerrel Pierre Rémillard-dal. Ha nem tudnám, hogy idei kiadású a lemez, azt hinném egy régi darab került a lemezjátszóba. De nincs is szükség több magyarázatra, régi thrash rajongóknak be fog jönni.


01. Death of Heaven
02. Pestilential Eternity
03. Angels and Acid
04. Honey Tongue of Satan
05. Hysterion Proteron
06. Cathedral of Hate
07. Virgin Blood Taste Purest at Night
08. One Who Points to Death