Terror - One With The Underdogs

Kiadó: Trustkill
Terjesztő: CLS
Együttes: Terror
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Kő egyszerű hardcoreban utazik a második lemezénél tartó amerikai ötösfogat. A Terrort bizony cseppet sem izgatja, hogy az utóbbi években súlyosodott, metalosodott a HC színtér.

A durva, de zseniális borítójú anyagot egy olyan hardcore csapat reszeli végig, melyet abszolút hidegen hagy a skandináv vonal, de még a fémesebb hangzás is. Másról sincs itt szó, mint fénysebességű aprításokról, melynek nyersessége és -nem negatív értelemben mondom- primitívsége már-már a crusty határát súrolják. A dalok két perces átlaghossza szintén elég beszédes lehet azoknak, akik még mindig nem tudják elképzelni, milyen is lehet ez a lemez.

A komplex zenék hívei nyilván nem lesznek a csapat szimpatizánsai, de az eltalált hangzás és a szünet nélküli darálás azért elég meggyőző tud lenni - pláne, hogy többször is becsúszik egy-egy groove-osabb, ugrálósabb téma.

Jóízlésű rockereknek nem ajánlom ezt az elmebeteg anyagot, de akinek -hozzám hasonlóan- vannak perverzióik zenehallgatás tekintetében, az díjazni fogja ezt a -maga módján- nagyon is profi brigádot. Nyersebb, mint a smirgli, barátságtalanabb a legrosszabb anyósnál, és egyszerűb, mint Paksi, vagy Rudán - de épp ezektől annyira imádnivaló ez a lemez!